Ruwbouw en funderingen

Ruwbouw door De Grondleggers

Ruwbouw is de eerste fase van het bouwproces. Tijdens deze fase gebeuren de grote, grove werkzaamheden: de fundering, muren, ondervloeren, riolering, leidingen en het dak worden geplaatst zodat de grove uitlijn van de woning klaarstaat voor de afbouw. De ruwbouw fase is dan ook zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat het huis duurzaam en stevig is. Tijdens deze fase wordt bijvoorbeeld ook het huis geïsoleerd, wat zeker nu met nieuwbouw van groot belang is voor zo laag mogelijke maandelijkse kosten. Laat daarom de ruwbouw en funderingen aanleggen door De Grondleggers.
 

Funderingen

Een goede fundering is bepalend voor de kwaliteit van de woning. Je kunt je wel voorstellen dat een huis flink wat gewicht met zich meebrengt. De fundering zorgt ervoor dat het gewicht van de woning of het bouwwerk wordt over gebracht naar de ondergrond. Zonder een fatsoenlijke fundering is de kans groot dat het bouwwerk komt te verzakken of gaat scheuren en zo dus onveilig wordt. Daarom is het belangrijk om niet te besparen op dit cruciale deel van de ruwbouw. De Grondleggers zijn zeer ervaren in het aanleggen van funderingen en kunnen je precies vertellen welke soort fundering passend is voor het bouwwerk en de ondergrond. Sommige ondergronden hebben natuurlijk meer ondersteuning nodig dan andere.

Funderingen door de Grondleggers


Funderingen voor terrasoverkappingen

Wij leggen ook funderingen aan voor terrasoverkappingen en veranda's. Hierbij maken wij vaak gebruik van poeren. In plaats van een betonnen plaat of strook wordt er een dik, gewapend betonblok aangebracht in de ondergrond.  Op deze fundering bouwen wij dan de Douglas overkapping voor extra ondersteuning van het bouwwerk. Dit is een relatieve eenvoudige en goedkope oplossing alleen is deze fundering niet geschikt voor alle ondergronden.
Ben jij opzoek naar een nieuwe overkapping of veranda? Bekijk hier alle opties van De Grondleggers!

Overkappingen en Veranda's

Ruwbouw

Ruwbouw is de fase die begint na het plaatsen van de fundering. De ondergrond is nu klaar om het nieuwe bouwwerk te ondersteunen en wij kunnen dan beginnen met de ruwbouw. Zo beginnen wij met het inplannen waar alle water-, gas- en elektriciteit toevoeren moeten komen. Zo mis je geen stopcontacten of water aansluiting voor de kraan in de woning. Hierna is het echte bouwen dan ook begonnen. Het is tijd om het skelet van het bouwwerk te plaatsen en te beginnen met metselen. Als dit compleet is kunnen wij verder met het wind- en waterdicht maken van het gebouw. Zo moeten de muren en het dak geïsoleerd worden en natuurlijk alle ramen, deuren en vensterbanken geïnstalleerd worden. Na alles is gecontroleerd zou het gebouw nu water- en luchtdicht zijn en daarmee de ruwbouw afgerond zijn.

De Grondleggers helpt je van begin tot het einde met het realiseren van jou ideeën: al gaat het over het bouwen van een complete aanbouw of een simpele schuur in de tuin. Wil jij geholpen worden door ervaren en professionele bouwers? Neem dan vrijblijvend contact op met De Grondleggers!

Contact